Problem i pilotprojekt

En av huvudpoängerna med lagen om Läkemedelsförteckning är att läkare ska kunna ta del av patienters samlade medicinering. Men det dröjer innan listorna kan användas så.

29 aug 2006, kl 20:02
0

Tekniken har periodvis inte fungerat och de läkare som deltar i pilotprojektet har inte kunnat få upp sina patienters medicinlistor. Lagen om Läkemedelsförteckning innebär att behöriga personer ska kunna ta del av vilka läkemedel en patient har fått ifall patienten samtycker. Apoteket ansvarar för databasen som innehåller uppgifterna. Även Datainspektionen och Sveriges Kommuner och Landsting deltar.
Idag kan man som privatperson få ut sin läkemedelsförteckning på Apoteket, men vare sig Apoteket eller Sveriges Kommuner och Landsting kan uppge när databasen kan användas fullt ut.
– Det ställs höga säkerhetskrav på att ingen obehörig ska kunna se vilka läkemedel du har tagit. Det här är ett komplicerat arbete och det måste få ta tid, säger Sune Pettersson på Sveriges Kommuner och Landsting.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng