Annons

Praktiska råd om hälsa året runt

Stephan Rössner Hälsa till alla! Brombergs Våren är en årstid när det är lätt för många av oss att leva sunt. Våren är pånyttfödelsens och förhoppningarnas tid. Det finns ingen som försöker lansera ett seriöst bantarprogram veckorna före jul, men när våren kommer blir vi starka och företagsamma och hoppas att komma i baddräkten ännu […]

24 maj 2002, kl 10:08
0

Annons

Stephan Rössner
Hälsa till alla!
Brombergs

Våren är en årstid när det är lätt för många av oss att leva sunt. Våren är pånyttfödelsens och förhoppningarnas tid. Det finns ingen som försöker lansera ett seriöst bantarprogram veckorna före jul, men när våren kommer blir vi starka och företagsamma och hoppas att komma i baddräkten ännu en gång.
Med utgångspunkt från årstiderna vill Stephan Rössner lära oss att leva sunt året runt. Han menar att årstiderna påverkar vår livsstil på ett dramatiskt och omväxlande sätt.
Flera forskare har visat att vi tycks gå upp i vikt mot slutet av året, men tyvärr försvinner inte dessa kilon när vårvintern kommer.
Stephan Rössner är professor vid Överviktsenheten på Huddinge sjukhus, han är författtare till ett flertal böcker om vikt och hälsa och flitig debattör i hälsofrågor.
?Hälsa till alla? är ingen bantningsbok i vanlig mening utan ger råd om hälsa i ett vidare perspektiv, hur vi kan må bättre både fysikt och psykiskt genom att ta tillvara naturens och årstidernas växlingar.