Om den långa smärtans onda cirklar

Eberhard Berg Smärtförvandling Studentlitteratur Vad ligger det för budskap i att så många människor i västerlandets industrisamhällen har förlorat sin funktion på grund av smärta ? Och vilket budskap ligger det i att frekvensen ryggsjukdomar, muskelsmärtor, allergi och cancer, för att inte nämna själslig plåga är så hög, undrar Eberhard Berg. Han är läkare och […]

24 maj 2002, kl 10:12
0

Annons

Eberhard Berg
Smärtförvandling
Studentlitteratur

Vad ligger det för budskap i att så många människor i västerlandets industrisamhällen har förlorat sin funktion på grund av smärta ? Och vilket budskap ligger det i att frekvensen ryggsjukdomar, muskelsmärtor, allergi och cancer, för att inte nämna själslig plåga är så hög, undrar Eberhard Berg. Han är läkare och har under lång tid varit ortopedspecialist. Han övergav sjukhusmiljön för att arbeta med människor som fastnat i långvariga smärtsituationer.
Han menar att vår tids medicinska förhållningssätt ofta är av begränsat värde för den som drabbats av en långvarigt handikappande smärta. Långvarig smärta är en komplicerad självunderhållande process där många fler faktorer än trauma och sjukdom har betydelse, menar han.
Boken tillägnar han alla som plågas av långvarig smärta, oavsett om den sitter i kroppen eller själen samt den som vårdar, behandlar eller rehabiliterar dessa patienter.
Genom boken vill författaren öka förståelsen av smärtans funktion i människans liv.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng