Hans Sievertsson ny ordförande i Apotekarsocieteten

I lördags valdes Hans Sievertsson till nya ordförande för Apotekarsocieteten. Han ersätter Conny Bogentoft.

27 maj 2002, kl 16:31
0

Annons

Hans Sievertsson har ett långt förflutet inom läkemedelsindustrin bakom sig. Han är i botten apotekare och disputerade i organisk farmacevtisk kemi 1972. Han har varit forskningschef på Kabi, vd på Recip, global chef för affärsutveckling inom Pharmaciakoncernen fram till 2001 och grundade Kvarnhealth AB 2000.

Idag har Hans Sievertssdon en rad styrelsuppdrag, bland annat är han ordförande i investeringskommittén vid Karolinska Investment Fund, ordförande i Clintrac samt styrelseledamot i nobelpristagaren Arvid Carlssons bolag Carlsson Research AB.

Enligt Jörgen Vessman, ordförande i valberedningen, har Hans Sievertsson stor erfarenhet av “life sciences” och arbetade tidigt med bioteknik. Som forskningschef inom Kabi Pharmacia var Hans Sievertsson ansvarig för de enheter som tog fram Xalatan och Detrusitol. Vidare har han en lång erfarenhet av allmän företagsledning.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng