Annons

Han blir ny ordförande i Reumatikerförbundet

Efter en omröstning under förbundets extrastämma i lördags stod det klart att valberedningens förslag blir ny ordförande för Reumatikerförbundet.

3 okt 2016, kl 09:16
0

Annons

Hans Håkansson.

Hans Håkansson valdes i lördags till ny ordförande för Reumatikerförbundet vid en extra förbundsstämma i Stockholm, meddelar förbudent i ett pressmedelande. Han kommer att leda förbundet fram till den ordinarie förbundsstämman våren 2017.

Den nya ordföranden, som var valberedningens förslag, valdes efter en omröstning mellan de två ordförandekandidaterna Hans Håkansson och Suzanne Ahlkvist, förbundsstyrelseledamot i Reumatikerförbundet.

Hans Håkansson har bland annat lång erfarenhet som mötesordförande på Reumatikerförbundets förbundsmöten. Han har också haft olika ledande positioner på studieförbundet ABF och varit vd för utbildningsföretaget Brevskolan.

Reumatikerförbundet leddes tidigare av Anne Carlsson, som dock avsattes som ordförande vid förbundets ordinarie stämma i juni i år. Hon hade dessförinnan tagit en ”time out” efter uppgifter till bland annat Dagens Nyheter om dålig stämning och kränkningar av personalen på förbundets kansli.

Under tiden fram tills ny ordförande valdes har Beryl Svanberg varit tillförordnad ordförande för Reumatikerförbundet.