Polisanmäls för segt agerande

Danska Novo Nordisk väntade med ett offentliggörande. Nu polisanmäls de.

11 dec 2013, kl 16:25
2

Det var på fredagen den 8 februari 2013 som Novo Nordisk fick ett så kallat Complete Response Letter från amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. Det innebar att företagets nya diabetesläkemedel Tresiba och Ryzodeg inte skulle godkännas utan ytterligare säkerhetsstudier som klargjorde risken för kardiovaskulära biverkningar. Novo Nordisk meddelade FDAs beslut på söndagen den 10 februari.

Det var inte tillräckligt snabbt, menar danska Finansinspektionen, som nu polisanmäler läkemedelsföretaget för brott mot skyldigheten att offentliggöra insiderinformation snarast, skriver Novo Nordisk i ett pressmeddelande.

Novo Nordisk menar att anledningen till att offentliggörandet dröjde var att företaget gjorde en analys av beslutets betydelse och inverkan. Finansinspektionen tycker att offentliggörandet borde skett redan på fredagen. Läkemedelsföretaget meddelar att man kommer att samarbeta med berörda myndigheter.

Köpenhamnsbörsen inledde ett liknande ärende mot Novo Nordisk, men kom i maj fram till att företaget inte brutit mot reglerna.

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng