Annons

BACE-hämmare in i fas III

Merck startar en fas III-studie på en alzheimerkandidat efter att ha fått ok av en oberoende expertgrupp.

11 dec 2013, kl 14:14
0

Annons

Läkemedelsföretaget Merck tar sin BACE-hämmare MK-8931 in i en fas III-studie på patienter med mild kognitiv nedsättning till följd av alzheimer. Studien kommer att omfatta 1 500 patienter som får behandlas med en eller två doser av MK-8931 per dag eller placebo. Resultaten kommer att utvärderas efter 104 veckors behandling.

Enligt Merck har en oberoende expertgrupp för en pågående klinisk studie på BACE-hämmaren för patienter med mild till måttlig alzheimer gett klartecken för rekrytering till fas III-studien, skriver First Word Pharma. Rekommendationen baseras på säkerhetsdata från 200 patienter som behandlats med läkemedelskandidaten i minst tre månader.

Enligt företaget ska det vara den första BACE-hämmaren som testas i en fas III-studie. Tidigare i år stoppade Eli Lilly en fas II-studie på sin BACE-hämmare på grund av leverpåverkan.

Merck heter MSD i Sverige.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng