Annons

Poängsystem ska
förbättra följsamheten

Två distriktssköterskor har tagit fram bedömningsinstrument som ska hjälpa kollegorna att avgöra förutsättningarna för patienternas följsamhet till läkemedelsordinationerna.

16 maj 2005, kl 16:21
0

Annons

Formuläret som består av ett tjugotal påståenden ringar in patientens kunskap om sin sjukdom, sina läkemedel, inställning till behandling, förmåga att komma ihåg att ta preparaten med mera.

? Med formuläret som stöd får man en samlad och strukturerad bedömning av patientens möjlighet att följa ordinationen, säger Christel Beckman, som tillsammans med kollegan Annelie Gusdal arbetat fram instrumentet.

Formuläret har nu testats av 25 distriktssköterskor och ska, hoppas Christel Beckman, efter att det finslipats bli ett användbart redskap. Hon ingår i en grupp på Socialstyrelsen som arbetar med hur läkemedelsanvändningen ska förbättras för äldre.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng