Patienten jämställd

Det finns skäl att tillåta reklam för receptbelagda läkemedel på internet ? men det finns fler skäl att inte göra det. Ett tungt sådant är att det leder till överförbrukning av läkemedel. Ett dåligt sådant är att det skulle bli en belastning på sjukvårdspersonalen när patienterna ställer krav att få en viss medicin eller en […]

27 sep 2005, kl 20:04
0

Annons

Det finns skäl att tillåta reklam för receptbelagda läkemedel på internet ? men det finns fler skäl att inte göra det. Ett tungt sådant är att det leder till överförbrukning av läkemedel. Ett dåligt sådant är att det skulle bli en belastning på sjukvårdspersonalen när patienterna ställer krav att få en viss medicin eller en viss behandling.

Kärnan i argumentet är att de åtföljande diskussionerna skulle ta tid från personalen, som istället kunde ha botat någon annan. Den stora vinsten vore dock att patienten blev jämställd med personalen. Att jämställdhet kostar resurser är väl känt från andra delar av samhället.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng