Pandemiplan klar för distrubution av läkemedel

Socialstyrelsen har tagit fram ett stöd för hur landstingen ska distribuera sina antivirala läkemedel om en pandemi bryter ut.

22 jan 2009, kl 13:09
0

Nu finns det ett dokument som landstingen kan använda som hjälp när de planerar för hur läkemedel ska distribueras om en pandemisk influensa bryter ut.

Det är Socialstyrelsen som ansvarar för beredskapslagren av de antivirala läkemedlen och de är också de som nu tagit fram handlingsplanen.
– Det är viktigt att landstingen kommer igång med sin planering av hur de ska lägga upp den regionala distributionen vid en pandemi och det kan ta tid att hitta det mest effektiva sättet. Vi hoppas dokumentet ska kunna vara till stöd för dem, säger Anita Lundin som ansvarar för projektet på Socialstyrelsen.

Modellen som beskrivs i dokumentet har testats i en övning i två landsting och fungerade enligt Socialstyrelsen på det stora hela bra men att landstingen behöver förbättra informationshantering, återrapportering och säkerhet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng