Läkemedelskompetens höjs i tre steg

Läkare ska få stärkt kompetens om läkemedel och det ska ske i tre steg. Det framgår av en rapport från Socialstyrelsen.

15 apr 2013, kl 08:45
4

Delar av ett projekt inom den nationella läkemedelsstrategin som handlar om att stärka läkares kompetens om läkemedel överfördes i höstas från IPULS till Socialstyrelsen. Nu har myndigheten redovisat en delrapport om hur man tycker att det ska gå till.

Socialstyrelsen föreslår att projektet delas in i tre faser. I den första fasen ska behoven av förstärkt kompetens om läkemedel och utbildningsmål preciseras. I den andra fasen ska utbildningsinsatser tas fram och i den tredje ska utbildning och utvärdering genomföras.

Projektet löper över tre år och ska slutredovisas i september 2015. I höst startar fas två, att utarbeta utbildningsinsatser och i juni 2014 startar den tredje och sista fasen med utbildningar enligt projektplanen.

Projektet har bytt namn till Stärkt kompetens inom läkemedel för läkare under specialiseringstjänstgöring – SKiLLS. 

4 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Kan vi också hoppas på att Socialstyrelsen tar sig en funderar över läkemedelskomepetenser i expeditionsledet? Vilken kompetens behöver egentligen en öppenvårdsfarmaceut – farmaci eller ekonomi?

  2. Ja David jag håller med dig. I England kom första lagen om förskrivningsrätt 1999.

  3. Vilken del kring läkemedel är det deras kompetens ska höjas? Läkemedels kinetik, dynamik, interaktion, generikasystem, prisättning, compliance, hur och till vem och i vilka mängder de skriver ut recept???

    Ganska vagt vilket syfte projektet startats. Men kanske klarnar efter fas ett genomförts. Eller är jag trög?

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng