Orexo och Boehringer Ingelheim förlänger forskningsavtal

Det Uppsalabaserad läkemedelsföretaget Orexo har kommit överens om att
förlänga sitt forskningssamarbete med det internationella
läkemedelsbolaget Boehringer Ingelheim i Tyskland med ett år.

8 sep 2008, kl 13:28
0

De både företagen har redan haft ett samarbetsavtal sedan 2005 och det förlängs nu med 12 månader. Forskningssamarbetethandlar om att utveckla och marknadsföra ett nytt läkemedel för behandling av smärta och inflammation.

Orexo skriver i ett pressmeddelande att syftet med överenskommelsen är att ta fram ett läkemedel som hämmar enzymet prostaglandin E syntas (mPGES), för att minska bildningen av PGE2, en kroppsegen substans som har betydelse vid flera inflammatoriska processer.  
– Behovet av ett läkemedel på detta område är betydande och vi är mycket nöjda med att vi nu förlänger samarbetsavtalet, säger Orexos vd Torbjörn Bjerke i pressmeddelandet.

Boehringer Ingelheim kommer att ha exklusiva rättigheter till all fortsatt utveckling och marknadsföring, med undantag för de nordiska länderna och Baltikum, där man gemensamt kommer att marknadsföra läkemedlet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng