Nytt prostatacancerpreparat visar lovande resultat

Idag presenterar Sanofi-Aventis resultaten från en fas-III studie med substansen cabazitaxel. De har testat läkemedlet mot spridd hormonresistent prostatacancer, där tidigare docetaxel-baserad kemoterapi inte har hjälpt.

5 mar 2010, kl 12:44
0

Idag finns det inga godkända terapier i ledet efter docetaxel för patienter som lider av hormonresistent prostatacancer. I studien jämförde Sanofi-Aventis två olika kombinationer: cabazitaxel plus prednisone/prednisolone mot mitoxantrone plus prednisone/prednisolone. Enligt pressmeddelandet från företaget minskade risken att avlida med 30 procent. Medianöverlevnad i cabazitaxel-armen var 15,1 månader och för mitoxantrone-armen var den 12,7 månader. Medianen för den progressionsfria överlevnaden var 2,8 månader respektive 1,4 månader.

Resultaten från studien kommer att presenteras vid 2010 Genitourinary Cancers Symposium idag i San Francisco.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng