Nya regler för periodens vara

TLV vill trygga leveranserna till apotek med nya regler för periodens varor.

4 sep 2014, kl 11:52
0

Från den 1 oktober gäller nya regler för företag som vill att deras läkemedel ska ingå i systemet för periodens varor. TLV hoppas att de nya reglerna ska öka leveranssäkerheten av periodens varor till apoteken. 

Regeländringen innebär att läkemedelsföretagen måste bekräfta till TLV att de kan tillhandahålla sina varor till hela marknaden under hela perioden. Idag betraktas läkemedlen som tillgängliga om inte företagen meddelar något annat.

Företagen ska även bekräfta att de kan leverera läkemedel med tillräcklig hållbarhet, vilket är en period som omfattar patientens behandlingstid och minst ytterligare två månader.

TLV kommer att följa upp detta och om ett läkemedelsföretag inte levererar som de sagt kommer orsaken att utredas. TLV kommer också att överväga sanktioner mot de företagen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng