Ny behandling tacklar autoimmuna sjukdomar

Natalizumab lovar nytt hopp för MS- och Crohns-sjuka. Men irländska Elan Pharmaceuticals har gott hopp om att preparatet ska kunna utnyttjas för att behandla även andra autoimmuna sjukdomar.

20 jan 2003, kl 17:02
0

Resultaten från fas II-studier, publicerade i New England Journal of Medicine i början av januari, är uppseendeväckande. Natalizumab-behandlade MS-patienter fick 90 procent färre nya hjärnskador och ungefär hälften så många skov som en obehandlad kontrollgrupp. För Crohns-patienter innebar behandlingen en fördubblad chans till remission. Och några allvarliga biverkningar har inte rapporterats.
? Det är verkligen mycket spännande. Natalizumab kan ses som en helt ny behandlingsform för autoimmuna sjukdomar, säger Elan Pharmaceuticals forsknings- och utvecklingschef, svensken Lars Ekman.
De lovande resultaten gör att flera fas III-studier redan är i full gång. Två av dessa hör till de största som någonsin genomförts för de två patientgrupperna. I en av MS-studierna prövas en kombination av Natalizumab och betainterferon. Elan hoppas snart kunna upprepa och bekräfta fas II-resultaten.
? För Crohns kommer vi att lämna in ansökan om godkännande i slutet av 2003 och förhoppningsvis kommer ett års data från fas III-studier att räcka även för MS, säger Lars Ekman.

Målinriktad strategi
Om de planerna håller kan Natalizumab finnas på marknaden redan i slutet av 2004. Antegren eller natalizumab är en humaniserad monoklonal antikropp, utvecklad i samarbete med amerikanska Biogen. Preparatet är en selektiv bindningshämmare som förhindrar att lymfocyter fäster vid alfa-4-integrin och sedan tar sig in i och förstör kroppsvävnad i exempelvis hjärna eller tarmar.
Med denna målinriktade strategi tror sig företagen ha funnit ett recept som kan dämpa effekterna av ett flertal autoimmuna sjukdomar.
? Natalizumab tycks fungera fantastiskt bra även mot reumatoid artrit och detta kommer att prövas kliniskt inom kort. För ulcerös kolit har vi redan påvisat positiv effekt i en mindre studie, berättar Lars Ekman.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng