Annons
Nu görs inskränkningen av läkemedelsstatistiken

Nu görs inskränkningen av läkemedelsstatistiken

Socialstyrelsen har nu fattat det slutliga beslutet om inskränkningar i utlämnandet av läkemedelsstatistik.

28 jan 2019, kl 15:03
0

Annons

Läkemedelsvärlden rapporterade nyligen att en dom i kammarrätten lett till att Socialstyrelsen utredde det juridiska läget för myndighetens läkemedelsstatistik.

Nu är utredningen klar. Den visar att en del av de statistikuppgifter som myndigheten tidigare lämnat ut, av sekretesskäl inte längre kan lämnas ut. Socialstyrelsen har därför beslutat att omedelbart införa inskränkningar i utlämnandet och publiceringen av statistik.

Det kommer inte längre att gå att beställa statistik som beskriver försäljningsvolymer i kombination med läkemedels varunummer eller produktnamn och inte heller i kombination med ATC-kod om det bara finns en tillverkare i den aktuella ATC-gruppen.

Även Socialstyrelsens statistikdatabas förändras. Detta genom att statistik om antalet definierade dygnsdoser, DDD, tas bort.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng