"Nippe" Strandqvist ur tiden

En av svensk farmacis förgrundsgestalter, Nils-Olof “Nippe” Strandqvist, avled i lördags efter en tids sjukdom. Han blev 75 år.

19 sep 2006, kl 16:57
0

Nils-Olof Strandqvist började sin karriär som läkemedelskonsulent på Hässle, men bytte snart spår och inledde en lång karriär inom apoteksvärlden på apoteket Hägern i Uppsala.

Karriären omfattade tjänster på öppenvårdsapotek, sjukhusapotek och administrativa uppdrag. Han var ordförande för Sveriges Farmacevtförbund två gånger.

Hans stora internationella engagemang kröntes med ordförandeskapet i den internationella farmacifederationen FIP 1994-98. Han var djupt engagerad i kvalitetsfrågor och apotekens läkemedelsinformation. På senare år tog han initiativ till föreningen Farmacevter utan gränsers etablering i Sverige.

Nils-Olof Strandqvist avled i lördags efter en tids sjukdom.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng