MSD ökar bland världens största

Tidningen Scrip har rankat världens läkemedelstillverkare efter deras försäljning under 1998. MSD ökar sin ledning under 1998 med en försäljning på 122 miljarder kronor. Glaxo Wellcome har petats ner från andraplatsen av det nya Aventis som kommer att bildas under året genom sammangåendet av företagen Hoechst och Rhône-Poulenc Rorer. Det andra nyfusionerade företaget AstraZeneca skulle […]

4 jul 2002, kl 19:22
0

Tidningen Scrip har rankat världens läkemedelstillverkare efter deras försäljning under 1998. MSD ökar sin ledning under 1998 med en försäljning på 122 miljarder kronor. Glaxo Wellcome har petats ner från andraplatsen av det nya Aventis som kommer att bildas under året genom sammangåendet av företagen Hoechst och Rhône-Poulenc Rorer. Det andra nyfusionerade företaget AstraZeneca skulle inta en fjärdeplats i världen med en försäljning på 102 miljarder kronor.
Försäljningen av Viagra gjorde Pfizer till det snabbast växande företaget av de tio största företagen förra året. Utanför de tio i topp var Warner-Lambert en snabbväxare och ökade sin försäljning med hela 55 procent. Även Roche redovisade en stor försäljningsökning på mer än 20 procent.
Rankningen inkluderar inte de japanska företagen Takeda, Sankyo och Yamanouchi. n
 SCRIP 1999;2426/27:17

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng