Annons

MSD och öppenheten

Tommy Ringart menar i ett inlägg ? se länk i högermarginalen ? att MSD alltid varit helt öppna om säkerhetsproblemen med Vioxx. Verkligheten är dock knappast riktigt så rosenskimrande som Ringart vill förmedla. Läs exempelvis och begrunda vad EMEA-chefen Thomas Lönngren säger i intervjun i nummer 12 som finns länkad här intill. Eller bläddra i […]

9 dec 2005, kl 16:19
0

Annons

Tommy Ringart menar i ett inlägg ? se länk i högermarginalen ? att MSD alltid varit helt öppna om säkerhetsproblemen med Vioxx.

Verkligheten är dock knappast riktigt så rosenskimrande som Ringart vill förmedla. Läs exempelvis och begrunda vad EMEA-chefen Thomas Lönngren säger i intervjun i nummer 12 som finns länkad här intill.

Eller bläddra i New England Journal of Medicine. Tidskriftens ledarskribenter menar i senaste utgåvan bland annat att viktiga säkerhetsuppgifter utlämnats av studieförfattarna inför publikationen av studien VIGOR. Om anklagelserna stämmer kastas ånyo mörka skuggor över MSD och läkemedelsindustrin.

Samtidigt är verkligheten sällan helt svart eller vit; Vioxx-historien rymmer exempel på såväl föredömligt som tvivelaktigt handlande från MSD:s sida. Företagets resoluta slutliga beslut att dra Vioxx från marknaden är aktningsvärt.

Läkemedelsindustrins rörelse mot ökad öppenhet är också både nödvändig och värd uppmuntran. I ett blågult perspektiv är det extra glädjande att den svenska industriföreningen går i första ledet.

Läkemedelsvärlden kommer att fortsätta att sätta blåslampa på denna utveckling.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng