Annons

Missnöje kan påverka produktionen av Tamiflu

Samtidigt som efterfrågan på det antivirala läkemedlet Tamiflu ökar finns oklarheter kring den framtida produktionen. Gilead Sciences som utvecklade produkten har sagt upp avtalet med Roche.

28 okt 2005, kl 12:59
0

Annons

Det kalifornienbaserade forskningsföretaget Gilead Sciences är missnöjt med sitt avtal med Roche från 1996 om Tamiflu. Det schweiziska bolaget lever inte upp till de kommersiella förväntningarna, anser Gilead, och har därför sagt upp avtalet. Eftersom företagen varit oeniga i frågan har den gått till skiljedom där den ska avgöras inom 1,5 år, uppger den indiska nyhetstjänsten Hindu Business Line.

Samtidigt för Roche diskussioner med flera företag, enligt British Medical Journal handlar det om fyra stycken, om licenstillverkning av Tamiflu. Patentet på den verksamma substansen oseltamivir gäller till december 2016.

I Indien finns inget gällande patent för oseltamivir. En patentansökan daterad i februari 1996 från Gilead har inkommit till indiska myndigheter, men inget patent har beviljats, enligt Hindu Business Line. Företaget Ranbaxy tillverkar redan oseltamivir, och Cipla har uttalat att företaget ska börja tillverka läkemedlet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng