Annons
Medivirs vd får gå med omedelbar verkan
Christine Lind, tidigare vd för bioteknikbolaget Medivir.

Medivirs vd får gå med omedelbar verkan

Det svenska bioteknikbolaget byter fokus och tillsätter styrelseledamot som tillförordnad vd.

15 okt 2018, kl 12:28
0

I ett pressmeddelande nu på förmiddagen meddelar det svenska bioteknikföretaget Medivir att bolagets vd Christine Lind går på dagen. Som tillförordnad vd tillsätts Uli Hacksell, som i dag ingår i Medivirs styrelse.

Orsaken till ledningsförändringen anges vara att bolaget nu riktar fokus mot klinisk utveckling av bolagets läkemedelskandidater.

– Medivir har en mycket stark klinisk portfölj med flera närliggande milstolpar som är avgörande för att kunna realisera dess värde. Det kräver en stark ledning för att försäkra att bolagets fokus rakt igenom ligger på den kliniska utvecklingen, säger Medivirs styrelseordförande Anna Malm Bernsten, i ett pressmeddelande.

Medivir har efter hepatit c-substansen Olysio (simeprevir), som man utvecklade tillsammans med Janssen, riktat in verksamheten mot onkologiområdet. Bolaget har i dagsläget fyra projekt i klinisk utvecklingsfas

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng