Annons
Medivir varslar – 60 tjänster försvinner

Medivir varslar – 60 tjänster försvinner

I måndags fick vd:n Christine Lind sparken och nu varslar bioteknikföretaget Medivir 60 anställda när bolaget drar ner på forskningsverksamheten.

17 okt 2018, kl 09:22
0

Bioteknikbolaget Medivir i Huddinge söder om Stockholm drar ner på den prekliniska forskningen och administration. I och med detta varslar man också 60 tjänster. Varslet kommer bara dagar efter att tidigare vd:n Christine Lind fått sparken.

I ett pressmeddelande skriver Medivir att varslet är ett led i bolagets ökade fokus på sina projekt i klinisk fas. I dagsläget har man fyra sådana projekt inom onkologiområdet, som man hoppas kunna utveckla till färdiga läkemedel eller läkemedelskombinationer.

Neddragningarna beräknas enligt Medivir kunna minska bolagets årliga kostnadsbas, exklusive kostnaderna för de kliniska projekten, med cirka två tredjedelar.

– Vår fokusering på den klinsika portföljen, tillsammans med kostnadsreduktionen inom preklinisk forskning, är nödvändiga steg för att vi optimalt ska kunna utveckla värdet i våra kliniska läkemedelsprojekt, säger Uli Hacksell, som sedan i måndags är tillförordnad vd i Medivir, i pressmeddelandet.

Enligt den senaste delårsrapporten hade Medivir i juni i år 106 anställda fördelat på 79 heltidstjänster.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng