Meda och Orexo i storaffär

Läkemedelsföretaget Meda har köpt världsrättigheterna till två av Orexos patenterade läkemedel. Enligt företagen kan affären vara värd miljarder.

14 apr 2008, kl 16:41
0

I och med köpet får Meda rättigiheter till Sublinox, som är Orexos specialvariant av sömnmedlet zolpidem. Patenten gäller den sublinguala tablettformulering som enligt Orexo ger en snabbare och mer effektiv effekt än andra varianter av zolpidem.

Meda köper också rättigheterna till OX-NLA som är en nasal sprayformulering med antihistaminet ceterizin. OX-NLA studeras för tillfället för behandling av allergisk och icke-allergisk rinit. Både Sublinox och OX-NLA befinner sig i fas III.

För världsrättigheterna till dessa båda patent betalar Meda till att börja med 20 miljoner dollar. Om försäljningen går enligt förväntan kommer företaget att betala mer till Orexo. Meda kommer också att betala royalty på försäljningen till Orexo.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng