Annons

Meda förvärvar OTC

Läkemedelsföretaget Meda köper en portfölj av receptfria läkemedel
av branschkollegan Biophausia. För 190 miljoner kronor förvärvar Meda
varumärken som Novalucol, C-vimin och Resulax.

23 sep 2010, kl 12:39
0

Annons

Meda har under de senaste åren stärkt sin omsättning av receptfria läkemedel och gör det nu ytterligare. Genom att företaget köper OTC-portföljen av Biophausia utökar de sitt produktsortiment ytterligare. Köpeskillingen är enligt ett pressmeddelande 190 miljoner kronor plus värdet av varulaget.

Biophausia uppger i sin tur att de kommer att koncentrera sig på receptbelagda preparat. Försäljningen i kombination med nedskrivningar förväntas påverka rörelseresultatet negativt med cirka 138 miljoner kronor, men den finansiella ställningen stärks, enligt ett pressmeddelande.

I köpet ingår bland annat läkemedel som Novalucol och Novaluzid, mot halsbränna och sura uppstötningar, C-vimin mot C-vitaminbrist, lavemanget Resulax och det receptbelagda läkemedlet Acetylcystein mot segt slem och kronisk bronkit.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng