Många med cancer tar alternativterapi

Mer än en tredjedel av alla cancerpatienter i Europa använder komplementära eller alternativa terapier. Det visar en studie på närmare 1 000 cancerpatienter som förhands-publicerats i Annals of Oncology. Enligt studien var det vanligast att man använde olika naturläkemedel följt av homeopati, vitamin- och mineralsupplement eller spiritism. De som använde mest alternativa terapier var ofta […]

23 feb 2005, kl 10:30
0

Annons

Mer än en tredjedel av alla cancerpatienter i Europa använder komplementära eller alternativa terapier. Det visar en studie på närmare 1 000 cancerpatienter som förhands-publicerats i Annals of Oncology. Enligt studien var det vanligast att man använde olika naturläkemedel följt av homeopati, vitamin- och mineralsupplement eller spiritism.
De som använde mest alternativa terapier var ofta yngre kvinnor med relativt hög utbildning. Användningen varierade stort mellan länderna från Grekland med mindre än 15 procent till Italien med närmare 75 procent.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng