Inhalerade steroider säkra vid graviditet

Kvinnor med astma som använder inhalerade kortikosteroider under graviditeten har inte någon ökad risk för graviditetskomplikationer som hypertoni eller preeklampsi. Det har däremot kvinnor med okontrollerad svår astma. Det visar en studie, publicerad i nätupplagan av BMJ, av kanadensiska forskare som gått igenom data för mer än 3 505 gravida kvinnor med astma. Inhalerade steroider […]

23 feb 2005, kl 10:12
0

Annons

Kvinnor med astma som använder inhalerade kortikosteroider under graviditeten har inte någon ökad risk för graviditetskomplikationer som hypertoni eller preeklampsi. Det har däremot kvinnor med okontrollerad svår astma.
Det visar en studie, publicerad i nätupplagan av BMJ, av kanadensiska forskare som gått igenom data för mer än 3 505 gravida kvinnor med astma. Inhalerade steroider var säkra under alla stadier av graviditeten. Orala kortikosteroider gav emellertid ökad risk för komplikationer.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng