Annons

Stress på apotek
ger fler fel

En amerikansk studie visar att dödsfall på grund av felaktigt expedierade läkemedel är vanligare under de första dagarna i månaden. Enligt forskarna kan hög arbetsbelastning på apotek vara en bidragande orsak till felen. I studien, som publicerades i januarinumret av Pharmacotherapy, gick forskarna igenom dödsfall under åren 1979 till 2000 och fann att det var […]

23 feb 2005, kl 10:09
0

Annons

En amerikansk studie visar att dödsfall på grund av felaktigt expedierade läkemedel är vanligare under de första dagarna i månaden. Enligt forskarna kan hög arbetsbelastning på apotek vara en bidragande orsak till felen.
I studien, som publicerades i januarinumret av Pharmacotherapy, gick forskarna igenom dödsfall under åren 1979 till 2000 och fann att det var en 25-procentig ökning under den första veckan av varje månad jämfört med sista veckan.
Att läkemedelsförsäljningen ökar i början av månaden beror på att pensioner och olika sjukersättningar betalas ut då.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng