LFN godkänner subventionering av Suboxon

Suboxon, ett nytt läkemedel för behandling av opioidberoende, har beviljats subventionering av Läkemedelsförmånsnämnden (LFN). Det anses ge mindre risk för missbruk än traditionella beroendeläkemedel.

22 nov 2006, kl 13:31
0

Suboxon är en kombination av Subutex (buprenorfin) och naloxon. Utvecklingen av Suboxon motiveras av att buprenorfin kan missbrukas eftersom det ger en viss berusningseffekt när det injiceras. Naloxon kan motverka den här euforiska effekten och Suboxon anses därför ge mindre risk för missbruk än buprenorfin.

LFN skriver i sin motivering till beslutet att Suboxon kan minska olaglig hantering av buprenorfin, som är ett problem idag.

Kliniker menar att Suboxon kan innebära en förbättring av vården av heroinberoende i Sverige genom att det kräver mindre övervakning än behandling med andra beroendeläkemedel.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng