Annons

Ledarsida kommenterar Apotekets debattutspel

Det är lätt för Apoteket AB att välkomna konkurrens på apoteksmarknaden när de får behålla sin dominerande ställning. Den slutsatsen drar DN:s ledarskribenter apropå Apotekets debattutspel i helgen.

20 mar 2008, kl 12:43
0

Annons

Dagens Nyheters ledarskribenter välkomnar stödet för en konkurrens på marknaden från självaste monopolisten Apoteket AB även om det kom ?fem i tolv?.
De skriver att debattinlägget där vd Stefan Carlsson och marknadsdirektör Eva Fernvall medger att monopolet inverkat skadligt på priser, tillgänglighet, sortiment och service är överraskande självkritiskt.

Däremot är de oberoende liberala ledarskribenterna inte lika positiva till regeringens förslag att Apoteket ska få behålla sin dominerande ställning. De menar att Fp-ledaren påverkats av stämningsläget och bortsett från partiets principiella motstånd till monopol, och att allianspartiernas kompromisslösning att behålla ?merparten? av Apoteken i statlig ägo är kontraproduktiv.
?Man anar varför monopolets företrädare välkomnar regeringens förslag?.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng