Annons

Farmaciförbundet välkomnar oppositionens löfte

De rödgrönas utspel om att riva upp omregleringen av
apoteksmarknaden välkomnas av fackförbundet Farmaciförbundet. De tycker
att reformen är dåligt genomtänkt och ställer sig kritiska till
regeringens lagrådsremiss.

16 jan 2009, kl 13:39
0

På torsdagen gick socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet ut med att de tänker riva upp apoteksreformen om de vinner valet 2010. Farmaciförbundet har sedan starten ställt sig kritiska till en privatisering av apoteksmarknaden och ser positivt på oppositionens löfte.
-Privatiseringen är illa genomtänkt, framför allt för att det inte finns någon analys av vilka konsekvenser den får för folkhälsan. Däremot vet vi att apoteksmonopolet är en bra form för att få trygga läkemedelskonsumenter och en god folkhälsa, säger förbundets ordförande Carina Jansson i ett pressmeddelande.

Farmaciförbundet säger att de oroas över att regeringens plan inte sätter läkemedelsanvändarens säkerhet i centrum.
? Det bästa vore att regeringen skulle bjuda in oppositionen för att nå en bred uppgörelse om apoteksfrågan. Läkemedelsförsörjningen är för viktig för att utsättas för förändringar som saknar både brett stöd och en noggrann genomgång av konsekvenserna, säger Carina Jansson.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng