Annons

Fass öppnar för växtbaserade läkemedel

I vår kommer läkemedelskatalogen Fass att innehålla information både om
naturläkemedel och växtbaserade läkemedel. Anledningen är att kraven på
i dessa klasser har skärpts.

19 jan 2009, kl 12:13
0

Annons

Från och med i vår kommer information om växtbaserade läkemedel och naturläkemedel att ingå i Fass. Hittills har dessa grupper inte funnits med i faktabasen eftersom kraven på produkterna inte ansetts tillräckligt höga.

 I och med att naturläkemedel och växtbaserade läkemedel under hösten integrerats i det nationella produktregistret, NPL, av Läkemedelsverket öppnas dörren för att Läkemedelsindustriföreningen, Lif, som ger ut Fass ska ta med även dessa läkemedel i sin information. Under våren kommer uppdateringen att ske i webbversionen och i 2010 års tryckta upplaga kommer informationen att finnas med.

På föreningen Svensk Egenvård är man väldigt positiv till förändringen.
– Det är det enda rätta beslutet. Eftersom samma krav ställs på de här produkterna som för andra läkemedel är det rimligt att det ska vara lika lätt för läkare att hitta information om dem, säger Inger Atteryd, vd för Svensk Egenvård.

Jan Ström, kommunikationsdirektör på Lif säger att beslutet att natur- och växtbaserade läkemedel ska tas med i Fass är taget men att alla praktiska lösningar inte är klara än.
– Det hänger också på att alla producenter inom den här kategorin ställer upp bidrar med sin information eftersom Fass är en heltäckande förteckning. Det räcker inte att bara vissa är med, säger Jan Ström.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng