Långsam minskning av ökningen

Under det första kvartalet minskade ökningstakten i läkemedelsförsäljningen något jämfört med samma period förra året. Ökningen var 4,8 procent i förhållande till första kvartalet 2001. Motsvarande ökning var i fjol 6,1 procent. Totalförsäljningen av läkemedel (förmån plus egenavgift) landade i mars på drygt 1,9 miljarder kronor. Kanske kan de aktuella reformerna på läkemedelsområdet bidra till […]

25 apr 2002, kl 18:17
0

Annons

Under det första kvartalet minskade ökningstakten i läkemedelsförsäljningen något jämfört med samma period förra året. Ökningen var 4,8 procent i förhållande till första kvartalet 2001. Motsvarande ökning var i fjol 6,1 procent.
Totalförsäljningen av läkemedel (förmån plus egenavgift) landade i mars på drygt 1,9 miljarder kronor.

Kanske kan de aktuella reformerna på läkemedelsområdet bidra till att ytterligare minska ökningstakten. Detta kommer förstås att bevakas med stort intresse av företrädare för staten, landstingen, läkemedelsindustrin med flera.
Från den 1 oktober införs allmänna byten till generika på apoteken. Reformens besparingspotential har ifrågasatts från många håll.

Samtidigt startar den nya läkemedelsförmånsnämnden sin verksamhet. Nämnden ska besluta huruvida läkemedel skall ingå i förmånen samt förhandla om läkemedelspriserna med industrin.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng