Läkemedelsverket testar europeisk biverkningsrapportering

Under våren ska Läkemedelsverket testa ett gemensamt EU-system för biverkningsrapportering, Eudravigilance. Med det nya systemet ska problem kunna spåras snabbare.

14 apr 2003, kl 19:10
0

Annons

Samtidigt som systemet testas startar det europeiska läkemedelsverket Emea och de nationella myndigheterna utbildningar för berörda parter. Målet med projektet är att få en gemensam, elektronisk rapporteringsprocedur för biverkningar.

Rapporteringen ska ske med en standardiserad terminologi för sjukdomar och symtom, MedDRA. På så sätt ska problem uppmärksammas snabbare.

I dag rapporteras biverkningar nationellt från läkare till regionala biverkningscentra och sammanställs sedan hos Läkemedelsverket. Därifrån skickas rapporter som rör centralt godkända läkemedel vidare till Emea.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng