Läkemedelsförsäljningen: Ner i september, upp i oktober

Läkemedelsförsäljningen inom ramen för läkemedelsförmånen minskade i september med 7 procent till 1,69 miljarder kronor jämfört med föregående månad. Försäljningen vände dock uppåt i oktober och landade på 1,91 miljarder, en ökning på 13 procent jämfört med september. Den ackumulerade totalförsäljningen inom förmånen 2001 var efter oktober månads utgång 6,1 procent högre jämfört med samma […]

22 nov 2001, kl 16:29
0

Annons

Läkemedelsförsäljningen inom ramen för läkemedelsförmånen minskade i september med 7 procent till 1,69 miljarder kronor jämfört med föregående månad. Försäljningen vände dock uppåt i oktober och landade på 1,91 miljarder, en ökning på 13 procent jämfört med september.

Den ackumulerade totalförsäljningen inom förmånen 2001 var efter oktober månads utgång 6,1 procent högre jämfört med samma tidpunkt i fjol. Riksförsäkringsverkets ackumulerade läkemedelsutgifter för förmånen 2001 var dock hela 7,8 procent högre än motsvarande siffra i fjol. Den ackumulerade egenavgiften var blygsamma 0,6 procent högre 2001 jämfört med 2000.

Beta-2-stimulerare mot astma såldes i september till apoteken för 21,6 miljoner kronor, den lägsta månadssiffran sedan augusti 1997. Preparatgruppen har i år haft en nedåtgående försäljningstrend (se tabell). Sedan januari i år är minskningen hela 25 procent (AIP); jämfört med september i fjol 16 procent.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng