Annons

Kronans Droghandel stänger glesbygdsapotek

Apoteket i Lima som drivs av Kronans Droghandel kommer att stänga den sista mars. Detta oavsett om det beviljas glesbygdsstöd eller inte.

22 feb 2013, kl 09:00
1

Annons

Lägger ner i Lima.

Den sista mars i år går apoteksaktörernas åtaganden att driva apotek i glesbygd ut. Kronans Droghandel är först ut med att meddela att de stänger ett av sina 33 glesbygdsapotek.  Detta innan det är klart vilket form av stöd dessa skulle kunna få av regeringen.
– Apoteket i Lima har gått med förlust en längre tid och vi kommer inte att kunna fortsätta driva det ens med stöd, säger informationsdirektör Andreas Rosenlund.

Med ett kundunderlag på 400 personer och då den närliggande vårdcentralen har stängt ser de inget annat alternativ än att stänga enmansapoteket. De boende i Lima får efter den sista mars vända sig till apoteken i Sälen och Malung, tre respektive fyra mil därifrån.

Andreas Rosenlund säger att det är fler av Kronans Droghandels apotek som kommer att behöva stöd för att kunna drivas vidare.
– Vi har sagt att vi väntar med beslut om eventuella ytterligare nedläggningar till dess att vi vet hur stödet från regeringen ser ut. Men det är klart, vi kan inte vänta hur länge som helst och ännu har vi inte fått besked om något datum.

Kedjan är öppen för att låta någon annan ta över apoteket men i nuläget förbereder de för nedläggning.
 

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng