Glesbygdsbidrag till 29 apotek
Foto: Istockphoto

Glesbygdsbidrag till 29 apotek

TLV ger åtta miljoner att dela på till 29 stycken apotek för att bedriva verksamhet i glesbygden.

19 maj 2015, kl 10:22
0

Efter att ha tagit emot 35 ansökningar för verksamhetsåret 2014 om glesbygdsbidrag har TLV nu beslutat att 29 apotek får ersättning.

Apotek Hjärtat får mest, fyra miljoner kronor till 12 stycken glesbygdsapotek. Apoteket AB får stöd för sex apotek med 1,6 miljoner kronor och Kronans apotek får 1,3 miljoner för sju apotek. Knappt en miljon går till Apoteksgruppens fyra apotek.

Jämtland är det län som får mest bidrag med 1,3 miljoner till totalt fem apotek. Apotek Hjärtat i Liden i Västernorrland får högst ersättning av alla apotek, drygt en halv miljon kronor. Det minska bidraget som delas ut är på 6500 kronor.

Genom ersättningen går alla apotek utom ett i vinst efter att de fått bidrag. Utan bidraget hade hälften istället gått med förlust.

Bidraget betalas ut retroaktivt och går till apotek som har minst 20 kilometers avstånd till nästa apotek. Intäkter för receptbelagda läkemedel får inte överstiga tio miljoner kronor men inte heller understiga en miljon kronor. Dessutom måste man ha ett visst öppethållande för att kunna få ersättning.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng