Kriminalvården drar ned på gratis nikotinmedel

Ungefär 13 procent av Kriminalvårdens läkemedelsbudget används till nikotinersättningsmedel. Nu har myndigheten beslutat att strama upp utdelningen.

14 nov 2011, kl 12:54
0

Annons

Försäljningen av nikotinersättningsmedel uppgår till närmare 4,5 miljoner kronor på landets anstalter. Det är 13 procent av den totala läkemedelsbudgeten och alldeles för mycket, anser myndigheten.

Förra året beställde Kriminalvården hem och tillhandahöll 78 olika nikotinersättningsprodukter. Något som nu ska upphöra.
? Idag delas de ut gratis till den som vill ha och som samtidigt fortsätter att röka när de är ute på rast. I fortsättningen ska bara de som deltar i rökavvänjningsprogram få gratis nikotinersättningsmedel, säger Lars Håkan Nilsson, medicinsk rådgivare inom Kriminalvården.

Myndigheten ska
också börja upphandla preparaten och begränsa sortimentet.
De intagna som inte är beredda att ingå i avvänjningsprogram kommer att få köpa sina nikotinmedel i anstalternas kiosker istället.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng