Kraftig ökning i september

Totalförsäljningen inom förmånen var hela 208 miljoner kronor, eller 15,8 procent, högre i september i år jämfört med samma månad 2001. För året fram till september har ökningen nu dragit iväg till 7,7 procent jämfört med samma period 2001.Enligt Apoteket kan bland annat ett visst mått av oro inför förändringarna den 1 oktober ha lett […]

27 okt 2002, kl 00:00
0

Annons

Totalförsäljningen inom förmånen var hela 208 miljoner kronor, eller 15,8 procent, högre i september i år jämfört med samma månad 2001. För året fram till september har ökningen nu dragit iväg till 7,7 procent jämfört med samma period 2001.
Enligt Apoteket kan bland annat ett visst mått av oro inför förändringarna den 1 oktober ha lett till en mindre ham-stringseffekt.

Septembersiffran är intressant som en sista referensmånad inför utvärderingar av generikareformens effekt. Det priskrig (se artikel på nyhetsplats) inom det konkurrensutsatta sortimentet som inleddes i september kan komma att få genomslag kommande månader. Prisnivån för läkemedel på recept sjönk med 0,4 procent mellan september och oktober.
Om utvecklingen fortsätter som hittills kommer landstingens kostnader att sluta på 18,5 miljarder kronor, 700 miljoner mer än vad de får i statsbidrag.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng