Korruptionen drar österut

När läkemedelsföretagen ser vinsterna minska i USA och Västeuropa vänder man blicken mot nya marknader i Östeuropa. Länder som ofta har mindre regleringar och underlättar för korruption, enligt en rapport från nyhetsbyrån Reuters.

1 mar 2012, kl 11:05
0

I rapporten avslöjar Reuters nya detaljer om en av Serbiens mest framstående läkare, Nenad Borojevic, som nyligen begick självmord inför ett åtal om att ha tagit emot mutor från internationella läkemedelsbolag för att använda deras läkemedel.

Borojevic tjänar
i rapporten som exempel på hur de stora läkemedelsbolagen nu vänt blicken mot nya marknader i takt med att vinstmariginalen sjunker i USA och Europa.

På senare år
har Big Pharma fått betala miljarder dollar efter uppgörelser med myndigheter i USA som gällt framförallt otillåten marknadsföring.
Enligt Reuters varnade nyligen amerikanska SEC (Securities an Exchange Commission) åtta av världens tio främsta läkemedelsföretag för att man skulle få betala stora summor med anledning av korruption i bland annat Östeuropa.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng