Klimatpanelen förebild för panel mot resistens

Global samordning för att möta antimikrobiell resistens kan bli resultatet av ett hemligt möte i Sverige.

9 jun 2014, kl 11:39
0

I morgon tisdag börjar ett tre dagar långt möte där representanter från bland annat WHO, FN, Världsbanken, Karolinska institutet och läkemedelsindustrin träffas för att diskutera hur kampen mot antibiotikaresistensen ska kunna ledas globalt.

Mötet som är i Uppsala hålls under så kallade Chatham House-regler vilket innebär att deltagarna, när mötet avslutas, inte får avslöja vem som sagt vad under diskussionerna.

På sikt kan det här mötet, enligt SvD, vara ett första steg mot en mellanstatlig panel mot resistens, motsvarande FN:s klimatpanel.Professor Otto Cars, grundare av det svenska nätverket Strama och det globala ReAct, bekräftar för SvD att deltagarna bland annat ska fundera över om en panel, liknande klimatpanelen, är en möjlig modell.  

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng