Annons

Inte bättre än placebo

Bitopertin mot schizofreni misslyckades med att minska negativa symtom jämfört med placebo i två fas III-studier.

23 jan 2014, kl 09:02
0

Annons

Roches läkemedelskandidat bitopertin är utvecklat för att behandla negativa symtom med schizofreni. Negativa symtom är till exempel håglöshet, apati och obeslutsamhet. Många antipsykotiska läkemedel minskar positiva symtom som vanföreställningar och hallucinationer.

Men två fas III-studier från Roche visar nu att bitopertin inte minskat de negativa symtomen signifikant efter 24 veckor jämfört med placebo.  Enligt Roche var biverkningarna i nivå med vad man sett i tidigare studier och läkemedlet tolererades väl. 

Roche har inte beslutat hur man går vidare med bitopertin, utan företaget kommer att invänta resultaten från en tredje fas III-studie på kandidaten. 

Bitopertin hämmar återupptaget av glycin och kan förbättra NDMA-receptorfunktionen, vilken tros vara en faktor vid schizofreni.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng