Annons

Ingen avgiftshöjning för LV

Regeringen säger nej till Läkemedelsverkets önskan om höjda avgifter för läkemedelsprövningar. Ett besked som gläder branschorganisationen Lif.

22 sep 2014, kl 12:06
0

Annons
Tidigare i år gick Läkemedelsverket ut med att myndigheten ville ha högre avgifter för företag som ansöker om kliniska prövningar från och med nästa år. Motivet bakom var att utgifterna för bland annat kontroll och tillsyn blivit större än kalkylerat.
 
Men regeringen ger tummen ned till förslaget. Flera av remissinstanserna har ifrågasatt behovet av en höjning. Branschorganisationen Lif är en av dessa. 
 
Lif skriver i en kommentar på sin hemsida att beslutet att inte höja avgifterna är rätt. Lif menar att Läkemedelsverkets verksamhet har växt orimligt i proposition till den svenska läkemedelsmarknaden i övrigt.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng