Inga nya rekommendationer för p-piller

Den franska debatten om riskerna för blodpropp vid användning av kombinerade p-piller föranleder inte Läkemedelsverket att ändra sina rekommendationer.

14 jan 2013, kl 10:25
0

Med anledning av den franska debatten ska nu en utredning påbörjas på europeisk nivå, men Sverige kommer inte att delta i den, meddelar Läkemedelsverket.

Skälet till den uppflammade diskussionen i Frankrike bygger på att förskrivningen av preparat med desogestrel eller drospirenon varit oproportionellt stor i relation till andra p-piller. En förskrivning man inte ser i Sverige, enligt Läkemedelsverket.
 
Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA har uppdaterat sin information om kombinerade p-piller och blodpropp med anledning av debatten. Men enligt Läkemedelsverket finns det idag inga nya bevis som tyder på någon förändring av säkerhetsprofilen för de kombinerade p-piller som säljs idag.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng