Annons

Apotekskedja anmäler ?läkare?

Enligt koden är hon läkare anställd på Skånes universitetssjukhus i Lund. Men på regionen är hon okänd.

14 jan 2013, kl 09:49
0

Annons

Apotekskedjan Medstop har fattat misstankar och undrar om” läkaren” verkligen har rätt att skriva ut mediciner i Sverige. Läkaren har flera gånger gjort förskrivningar via Medstops apotek och uppger sig vara legitimerad läkare vid en klinik i centrala Malmö.

Enligt koden hon använt vid förskrivningen ska  kvinnan vara anställd på enheten för kognitiv medicin på Skånes universitetssjukhus i Lund. Men på Region Skåne nekar man bestämt till att man har en anställd med det namnet. Inte heller finns det något vårdavtal med någon privatläkare med namnet. Frågan är nu om kvinnan överhuvudtaget har en läkarlegitimation.

Apotekskedjan Medstop har nu anmält ärendet till Socialstyrelsens tillsynsenhet. Man vill att Socialstyrelsen utreder om kvinnan verkligen är legitimerad läkare och om hon i så fall har rätt att skriva ut mediciner i Sverige.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng