Hormonersättning omprövas i USA

FDA har beslutat ompröva behandling med kombination av östrogen och gulkroppshormon efter den uppmärksammade WHI-studien som kom i somras.

23 sep 2002, kl 13:43
0

Annons

Det amerikanska läkemedelsverket FDA har beslutat ompröva risker och fördelar med alla kombinationer av hormonersättningspreparat som innehåller östrogen och gestagen efter de senaste rönen i studien Women´s Health Intiative (WHI).
Trots att studien bara tittade på en kombination hormonersättning (Wyeths Prempro) ska USA:s hälsodepartement hålla ett allmänt möte i höst för att se i vilken utsträckning resultaten från WHI även gäller produkter med andra kombinationer. Man ska också ta upp risker med långtidsanvändning vid lägre doser än i Prempro liksom värdera kända fördelar för godkända indikationer i ljuset av de nya uppgifterna samt studiens innebörd för framtida kliniska studier om hormonterapi.
Även inom EMEA har man börjat diskutera behandlingen med hormonersättning.
Birgitta Gerne

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng