Annons
Hon ska leda life science-arbetet

Hon ska leda life science-arbetet

Jenni Nordborg, chef för avdelningen Hälsa på Vinnova, ska leda regeringens nya life science-kontor. Tre ministrar lanserar idag den nya permanenta satsningen.

5 feb 2018, kl 08:42
0

Annons

Jenni Nordborg ska leda regeringens nya Life Science-kontor. Foto: Vinnova.

Näringsminister Mikael Damberg, forskningsminister Helene Hellmark Knutsson och socialminister Annika Strandhäll presenterar idag regeringens nya arbete för life science på Dagens Medicins debattsida.

Efter att Anders Lönnbergs uppdrag som life science-samordnare tagit slut ska nu ett permanent kontor för life science etableras på Näringsdepartementet, skriver ministrarna. Arbetet ska vässas bland annat genom en ökad innovationstakt i sjukvården, fler kliniska prövningar i Sverige,  snabbare samordning av kvalitetsregister och biobanker samt en snabbare och kostnadseffektiv utveckling av nya läkemedel.

Ledare för det nya kontoret blir Jenni Nordborg, avdelningschef för Hälsa på innovationsmyndigheten Vinnova. Jenni Nordborg har en bakgrund som kemiingenjör och har doktorerat på Chalmers. För ett drygt år sedan listades hon som en av de mest inflytelserika personerna inom life science av tidningen Life science Sweden.