Hjälp mot illamående vid graviditet
Ingefära kan hjälpa mot lättare illamående

Hjälp mot illamående vid graviditet

Ingefära tycks fungera lika bra som antihistaminer för illamående gravida.

7 okt 2016, kl 08:30
0

Annons

Illamående och kräkningar drabbar de flesta gravida.

En mindre del, cirka tre procent räknas som allvarligt illamående. Vad som hjälper och inte hjälper finns det många åsikter om och tips på.

Nu har forskare gjort en systematisk genomgång av databaser, relevanta webbsidor och bibliografier efter studier med bäring på området, graviditetsillamående.

Deras vetenskapliga genomgång som nyligen publicerats i den vetenskapliga tidskriften Jama visar att mot lindriga symtom av graviditetsillamående och graviditetskräkningar var ingefära, pyridoxin, antihistaminer, och metoklopramid, Primperan förenade med större effekt än placebo.

För måttliga symtom visade prometazin, Lergigan och metoklopramid, Primperan större nytta än placebo. Ondansetron, Zofran var förknippad med förbättring av symtom av olika svårighetsgrad.

Kortikosteroider tycks fungera i vissa svåra fall av illamående förknippat med graviditet.

Forskarna understryker i sin artikel att evidensen oftast var av ganska låg kvalitet. Totalt ingick närmare 9 000 individer i studierna, 67 av studierna var randomiserade medan 11 inte var det.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng