Annons
Ny behandling av psoriasis testas
Cirka tre procent av befolkningen har psoriasis.

Ny behandling av psoriasis testas

En ny behandling för plackpsoriasis visar hittills på goda resultat, bättre än med storsäljaren adalimumab.

6 okt 2016, kl 10:29
0

Det är företaget Janssen som vid en konferens för dermatologer presenterat resultat från en ny fas III-studie där man jämfört den nya behandlingen med Humira, adalimumab och placebo.

Studien är den första av tre inför ett godkännande av läkemedelsmyndigheterna. I den här presenterade, men ännu inte publicerade studien, jämförs guselkumab, en anti-interlukin-23 monoklonal antikropp med Abbvies tumörnekrosfaktorblockerare adalimumab.

Efter 16 veckors behandling visade en signifikant större andel av patienterna som fått guselkumab bättre effekt än patienter som behandlats med adalimumab. Mer än 70 procent uppnådde effektmålet jämfört med närmare hälften av de som behandlades med adalimumab och knappt tre procent i placebogruppen. Resultaten höll  i sig till vecka 48 då studien avslutades.

Samtidigt som gruppen som fick den eventuellt nya behandlingen, rapporterade bättre upplevd livskvalitet, rapporterades fler allvarliga biverkningar i den gruppen, 2,4 procent jämfört med 1,8 procent i gruppen som fick adalimumab.

Den vanligaste formen av psoriasis är plackpsoriasis. I Sverige har drygt tre procent av befolkningen psoriasis.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng