GSKs vaccin mot lungcancer tycks floppa

GSKs förhoppningar på sin kandidat MAGE-A3 spolierades även i en andra studie.

21 mar 2014, kl 13:01
0

Läkemedelsföretaget Glaxosmithklines försök att ta fram ett nytt cancervaccin har floppat för andra gången. Det är ett proteinvaccin med det rekombinata proteinet MAGE-A3 som företaget nu testat på icke småcellig lungcancer. Företaget meddelar att vaccinet i den kliniska studien inte uppnått de primära effektmåtten.

I en tidigare klinisk studie för att se om vaccinet har effekt på melanom patienter lyckades man inte överträffa placebo i en fas III-studie med 1345 melanompatienter, enligt nyhetsbyrån FierceVaccines, Nu har också en fas III-studie på patienter med icke småcellig lungcancer misslyckats med att visa på någon förlängd sjukdomsfri överlevnad jämfört med placebo.
Men företaget säger i en kommentar att man fortsätter med utvecklingen av vaccinet och letar efter subgrupper där vaccinet kan ha effekt.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng