Glaxosmithkline anklagas för att mörka studieresultat

Brittiska Glaxosmithkline anklagas i USA för att mörka studieresultat som visat ökad risk för självmord med paroxetin bland barn och ungdomar. Enligt åklagaren är det olagligt att inte publicera resultat som visar något annat än vad företaget vill trycke på.

4 jun 2004, kl 17:37
0

Annons

Delstaten New York, ledd av statsåklagare Eliot Spitzer, anklagar nu Glaxosmithkline (GSK) för att försöka mörka studieresultat med paroxetin (Seroxat). Spitzer menar att GSK har försökt dölja att paroxetin kan ge ökad risk för självmord hos barn och ungdomar.

I stämningen menar Spitzer att GSK genomförde minst fem studier på paroxetin, men bara publicerade resultaten på en av dem. De andra studierna visade inte de positiva resultat som GSK ville, utan snarare en ökad risk för självmord.

I stämningen kräver Spitzer att GSK återbetalar sina vinster från försäljning av paroxetin. Under 2002 uppgick de till 55 miljoner dollar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng